Vi representerer ImplantCast fra Buxtehude i Tyskland, en av verdens største produsenter av tumor og rekonstruksjonsproteser. Systemet heter MUTARS og er et enkelt og trygt valg ved alle former for bentumor eller rekonstruksjon i ekstremiteter eller bekken. Protesene er dekket av sølv for å minske risikoen for infeksjoner. De usementerte stammene er dekket med HA.

Dersom du ønsker mer informasjon om produktene, følger du linken til ImplantCast’s nettsider, eller kontakter oss på post@implantscan.no for å få tilsendt aktuell operasjonsmanual.

Totaloversikt:

Mutars systemet er meget fleksibelt og tillater en lang rekke kombinasjoner av produkter for optimal tilpasning. Nedenfor presenterer vi noen oversiktsbilder for å vise denne fleksibiliteten, men vi viser også noen av de enkeltprotesene som er mest i bruk i Norge og Sverige. Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål!

Hofte

Proksimal femur – her har man valget mellom en vanlig RS-revisjonsprotese og en tumorprotese. Revisjonsprotesen har sperremulighet, Wagnerstamme, enkel justering av rotasjon. Leveres HA-coatet. Alle Mutars hofteproteser bruker 12/14 konus som er kompatibelt med f. eks. Corail

Tumorpotesen krever en minimum 8 cm reseksjon – kan også med fordel brukes som rekonstruksjonsprotese ved dårlig eller manglende ben proksimalt. En 12cm stamme – enten sementert eller usementert – settes ned i femur, og deretter bygges opp i 2cm inkrementer til ønsket lengde. Enkel innstilling av rotasjon. Kan også benyttes sammen med kneprotese for en total femur, eller i kombinasjon med RS-protesen. For optimal funksjon festes muskler og sener til Treviratuben – en strikket strømpe som festes rundt protesen og som også kan brukes til å skape en ny kapsel.

Klikk her for mer informasjon

Diafyseimplantat

Dersom tumoren sitter midt på en lang rørknokkel, kan den erstattes med et diafysealt implantat. Her kan man velge stammetype og velge å sperre stammen med skruer. Diafysealt implantat kan levers til femur og humerus.

Distal femur

En fleksibel løsning som innebærer en enkel 12cm stamme i femur. På denne bygger man opp til  rett benlengde med 2cm inkrementer og en femur knekomponent. På tibiasiden brukes et tilhørende tibiaplatå med minimal reseksjon og en kort (eller lang) stamme. Det er muligheter for augments på tibiaplatået, og 360° offset med inntil 6mm. Kneet er hengslet for maksimal stabilitet, og man kan velge mellom mobile bearing eller fixed bearing. Kan benyttes sammen med proksimal femur for en total femur.

Proksimal Tibia

Dersom tumoren sitter proksimal på tibia, gjøres reseksjonen og man bruker en enkel 12,5cm stamme. Deretter bygges opp til ønsket lengde med tibiakomponenten. På femursiden settes en stammet komponent med muligheter for augments og 360° offset. Kneet er hengslet for maksimal stabilitet, og man kan velge mellom mobile bearing eller fixed bearing.

Acetabulum

Ved store bentap i acetabulum kan LUMiC benyttes til å rekonstruere en kopp. Innlegget har dobbel mobilitet og vinkelen på koppen kan roteres 360°.

Artrodeseimplantat til kne

Dersom det ikke er god nok muskulatur eller støtte i bløtdeler til å ha et fungerende kne, kan artrodesekomponenten benyttes for å avstive kneet. Den settes enkelt inn med en stamme på hver side, og et koblingsstykke som kan åpnes. Stammene er 120mm lange og leveres både som sementert og usementert. Reseksjonslengden er 145mm.

Proksimal Humerus

På samme måte som for proksimale femur, kan man sette en sementert eller usementert stamme på 75mm stamme i humerus, og bygge opp til en fungerende skulder. Lengden kan justeres i 2mm inkrementer. Enkel instilling av rotasjon. Kan enkelt kobles sammen med protesen for distal humerus for en total humerus.

Distal humerus

Vokseproteser

Ved operasjoner på lange knokler hos barn har man mulighet for å benytte vokseproteser som følger barnets vekst. Forlengelsen kan styres elektronisk. Kontakt oss for mer informasjon om de ulike typene vokseproteser vi kan tilby.

Custom

ImplantCast har en egen avdeling for custom-proteser. Disse utvikles på basis av CT/MR-bilder og leveres som ferdig implantat med nødvendige instrumenter og prøveimplantater. Implantatet kan 3D-printes i trabekulært metall i de delene som skal festes i ben, og med sølv eller Ti-coating for øvrig. Kirurgen må godkjenne utkastet og designet før implantatet settes i produksjon. Leveringstid er 3-6 uker. Kontakt oss for mer infomasjon!